Search

 

<< 

Om oss

 

Vår historia!

– Man hör så mycket roligt när man jobbar som frisör, sa Ylva samtidigt som hon satte saxen i Karinas hår.
– Du borde ju skriva en bok om allt, säger Karina, som jobbade som journalist och pressekreterare på SAS.
Ylva tittar förbluffat på henne i spegeln.
– Men det kan jag väl inte?
– Johoodå, säger Karina. Jag har gått och klippt mig hos dig i 6 år nu och tror jag känner dig rätt väl. Du skulle till och med kunna jobba som informatör!

Det var 1993. Några år senare kom Ylva och Karina ifrån varandra. Ylva började jobba på en salong på södra sidan av stan och Karina flyttade sitt företag norr om stan. Och åren gick.

– En dag fick jag ett mail från Ylva, berättar Karina. Hon skrev ”är det du på bilden” och hänvisade till en tidningsartikel där min bild fanns med.
– Ska vi träffas?

De träffades 8 maj 2013 i baren på Radisson SAS vid T-centralen i Stockholm. Utan att de egentligen insåg det så var det där och då allting började.

– För vi tänkte nog inte riktigt så från början. Vi pratade om samma sak, men på olika sätt så att säga. Karina pratade om magasin och jag satt och pratade om böcker, berättar Ylva som 2004 börjat plugga och till slut blivit journalist.

– Jag har alltid drömt om att starta ett förlag, säger Karina. Jag har under åren samlat på mig meterhöga klippsamlingar om hur man gör och har en himla massa idéer till böcker som liksom inte blir klara. När Ylva berättade att hon gett ut en bok om många av de berättelser hon hört under åren som frisör kändes det bara så rätt. Klart vi startar ett förlag tillsammans!


– Första gången vi hade ett seriöst protokollfört möte var den 14 april 2014, berättar Ylva, och det var då allt började ta form. Jag stod och ritade upp en tänkt struktur på whiteboarden och efter en stund utbrast Karina ”Men för sjutton! Det här blir ju en hel koncern!”. Vi tog ett steg tillbaka, tvekade en liten stund, sen tog vi ett steg fram igen och körde på i samma tempo.

Några dagar senare berätta Karina för sin ekonomiska rådgivare om hur planerna såg ut och vad som höll på att hända.

– Ni bygger ju ett konsortium! utbrast han och såg aningen skakad ut.
– Ja just det!

Och på den vägen är det!

 

 

Copyright 2021 Synk Publishing
   

info@synkpublishing.se
Karina Sannefjordh 070-789 05 51
Ylva Nylander 073-329 70 72